Dagbesteding de Hobbyloods

Wonen en werken met begeleiding

Dagbesteding de Hobbyloods

Jongeren, schoolverlaters, jong volwassenen, ouderen met een beperking of van welke aard dan ook, zijn van harte welkom op onze dagbesteding. Voorbeelden van beperkingen zijn bijvoorbeeld een stoornis in het autisme spectrum, ADHD, verstandelijke beperking, licht beginnende dementie of niet aangeboren hersenletsel.

 

Een paar keer in de week wordt er in kleine groepjes gewerkt. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met houtbewerking, werken we in de tuin of zijn we bezig in de keuken. Hierbij is er begeleiding aanwezig van een vakbekwame docent. Indien nodig of gewenst, kan er extra/meer specifieke ondersteuning of persoonlijke begeleiding- en coaching ingezet worden.

 

Bij De Koehoorn dagbesteding staat het sociale aspect bovenaan. Het streven is om een thuisgevoel te creëren waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Dagbesteding de Hobbyloods is lid van CKZ: Coöperatie van Ondernemers in de Kleinschalige Zorg in Zeeland en werkt daarnaast samen met Minneboo Coaching & Welzijn en Zorgbureau Zeeland.

 

De dagbesteding die wij aanbieden, kan tot stand komen via de WMO, u kunt dan een beschikking aanvragen via de gemeente, waardoor de financiering via de Gemeenten op Walcheren loopt. Wanneer u een beschikking heeft in de vorm van een PGB of Zorg in natura, dan betaalt u rechtstreeks.

WhatsApp Image 2023 03 07 at 18.45.17

Kees & Klazien Wisse

Welke activiteiten en werkzaamheden biedt De Koehoorn?

Wat is er allemaal mogelijk op onze dagbesteding, buitengewoon onderwijs en beschermd wonen?

1000022968

IJsmakerij & Winkel

In onze gezellige winkel verkopen we authentieke regionale producten. Een deel van onze producten is zelfgemaakt. Wij maken ijs en bakken allerlei lekkers voor bij de koffie. Onze zelf samengestelde cadeaupakketten zijn een feestje om te geven en een feestje om te krijgen. Deze pakketten vinden, net als al onze versproducten, gretig aftrek. Hulp bij de bereiding en de verkoop is altijd welkom.

1000022966

Boerderij

We hebben koeien en kalfjes, geiten, varkens en kippen. Op het terrein lopen onze poezen rond. We zorgen ervoor dat het terrein en de stallen opgeruimd zijn en verzorgen onze dieren met liefde en aandacht. Onze groente- en bloementuin vraagt net zo goed om aandacht en verzorging. Verse groenten en fruit verwerken we tot smakelijke producten die we graag zelf voorproeven.

IMG 20240129 WA0009

Werkplaats 'De Hobbyloods'

We maken kleine meubeltjes, kistjes, vogelhuisjes, puzzels en insectenhotels. Soms maken we producten op bestelling. We werken aan vaardigheden zoals nauwkeurig en netjes werken, veilig werken en samenwerken.
1000022972

Camping

Op onze gezellige boerencamping is altijd genoeg te doen. Naast allerlei schoonmaak- en opruimwerk, vraagt ook het tuinonderhoud en snoei- en maaiwerk de nodige aandacht.

Alvast een indruk krijgen van onze verbouwingen?